permalink

off

Welkom bij NIMBY 2013 !

Beste muziekliefhebbers,
 
Op 14 september aanstaande organiseren wij voor de tweede keer het NotInMyBackyard Festival. Een buurtfestival in de Stroom der Verademing. Ook dit jaar mogen wij weer subsidie ontvangen van Fonds 1818, waarvoor onze hartelijke dank. Zonder de inspanning van vele vrijwilligers uit de Stroom zou het echter onmogelijk zijn dit festival te organiseren, dus onze dank gaat ook uit naar hen.
 
Wat staat er voor dit jaar op het programma?
 

16.30 Pannenkoeken

Op 14 september beginnen we om 16.30 met pannenkoeken en limonade voor de kinderen.
 

17.15 Opening festival

karel feenstra NotInMyBackyard wordt om 17.15 geopend door dichter /schrijver Karel Feenstra. Karel zal voordragen uit eigen werk, en ons voorzien van food-for-thought. Hieronder een 80 woorden-column van Karel Feenstra.
 
 
 
 
 
 
zeeland
 
 

17.30 Spike & Janneke

Spike & Janneke Om 17.30 de eerste muziek van vandaag; Spike & Janneke. Spike kent U van Di-rect en The Deaf, Janneke van The Deaf en Splendid. Samen zullen zij een akoestische set brengen, speciaal ingestudeerd voor NIMBY. Wij zullen Spike & Janneke van een andere en wellicht meer ingetogen kant leren kennen. Dit is het eerste optreden dat Spike & Janneke samen doen en alleen daarom al heel bijzonder. Het is een eer hen te ontvangen op NotInMyBackyard.
 

19.30 Tom America

Tom AmericaOm 19.30 is het tijd voor Tom America. Tom America kent U van Sammy America’s Gashpetti of wellicht van de band MAM. Of misschien kent U Tom America niet, maar wilt U zich graag laten verrassen ! Tom komt met een speciaal optreden naar NIMBY, ook voor hem is het niet gebruikelijk om solo op het toneel te staan. Een optreden met muziek waarin taal een belangrijke plaats inneemt. Zo heeft Tom America al vaak teksten van dichters op muziek gezet, en verwerkte hij een gesprek met zijn moeder in een nummer van MAM. Zoals je naar een schilderij of beeld kijkt, zo wil hij dat er naar zijn muziek geluisterd wordt. Componist Tom America maakt dan ook geen gewone liedjes, maar muzikale sculptuurtjes. Hij interviewt mensen, samplet hun stemmen, neemt de spraakmelodie en kneedt er met noten minimalistische muziek omheen.Wij zijn erg nieuwsgierig naar het optreden van Tom America!
 

 

21.15 Vuigtuig

VuigtuigOm 21.15 het derde optreden van NIMBY 2013; Vuigtuig …met zo’n naam moet je wel uit Den Haag komen! Cliches worden achterstevoren door de heg getrokken om er schoongewassen weer uit te komen… Naast de reguliere vol versterkte optredens op allerlei podia leent de muziek van Vuigtuig zich ook voor akoestische concerten. Vuigtuig neemt het publiek mee naar de groteske kanten van het leven en bouwt daar zijn eigen feestje. De curieuze teksten, grillige gitaarrock en demonische orgelpartijen doen denken aan artiesten als The Doors, Tom Waits en The Velvet Undergound… een prachtige afsluiter van NotInMyBackYard 2013.
 

 

Buurt-dj Beatnik

 
De muziek tussen de optredens door en na het optreden van Vuigtuig wordt gedraaid door U eigen buurt-dj Beatnik, U kent hem wel, die man met die bril. Beatnik draait een mix van terecht vergeten hitjes, sing-a-long songs, folk, punk, disco en muziek om luchtgitaar op te spelen.

beatnik to nimby
 

We zien jullie graag op zaterdag 14 september op ons festival!

Comments are closed.