Vraag: Beatnik, zou je jezelf even kunnen voorstellen?

B:’ Ja, dat wil ik wel doen. Beatnik is niet mijn echte naam, wat veel mensen denken, mijn eigenlijke naam is Nzouvju Nhytii. Ik ben opgegroeid in een weeshuis in Afrika-Centraal, de zustertjes hebben heel goed voor mij gezorgd, en ik hoop ze zaterdag te begroeten op het NIMBY-Festival.

Vraag: Was je al op jonge leeftijd geïnteresseerd in muziek?

B: Nee, dat niet. Ik hield veel van olifant rijden en swaki-swaki, een ingewikkeld maar ontzettend leuk Afrikaans spel.Muziek kwam pas op mijn radar nadat ik op de lokale tv een optreden zag van Ngaini Overtoom, een fantastische ut-speler. Ik heb al zijn cassettebandjes.

Vraag: Wat verwacht je van je optreden zaterdag?

B: Ik verwacht dat ik op tijd ben, maar meestal lukt dat niet. Word ik weer uit de tram gehaald zonder kaartje, dat gedoe. Ik zou eigenlijk een manager moeten hebben.

Vraag: Welke plaat ga je zaterdag zeker draaien op het NIMBY-festival?

B: Ik zet een DVD-tje op van de Toppers, dankzij hen heb ik Nederlands geleerd. En verder veel van Ngaini Overtoom natuurlijk.‘

Dank je voor het interview, wij kijken ontzettend uit naar je show de 25ste!