Wat is het Nimby?

Het N.I.M.B.Y.-festival oftewel voluit Not In My BackYard Festival is een gezellig lokaal festival met veelbelovende bands, lekker eten, veel mensen en meestal een warme zon.

Nimby’s oersoep

Zijn vijftigste verjaardag was op komst. John van Schaik (alias DJ Beatnik later DJ Aad vd Wuppert) wilde een groot feest organiseren in zijn bescheiden achtertuintje. Z’n vrouw was daar uiteraard minder blij mee en riep meteen: ‘Not In My Backyard!’. Teleurgesteld klopte John bij Luciano aan. Zijn buurman zag meteen kansen én een naam voor een leuk festival op de binnenplaats (alias ’t Hofje) achter zijn achtertuin. Gelukkig bleken de bewoners van de omringende huizen ook erg enthousiast te worden van het idee. En zo werd het eerste NIMBY in 2012 geboren.

Wie is het Nimby?

Zo’n leuk festival maak je natuurlijk niet alleen! Gelukkig heeft het wijkje, waar het gehouden wordt, een unieke samenstelling van mensen met uiteenlopende kwaliteiten. Zo hebben we bandjesspotters, soundtweakers, financiële rekenmeesters, creatieve geesten, tap-atleten, grill-grootmeesters, tentenbouwers, organisatietalenten en nog hele lange waslijst vol talenten. Vol enthousiasme bouwen we elk jaar weer een mooi festival, gratis voor jou en iedereen!

Loading the next set of instagram posts...