Beste muziekliefhebbers,

Op 5 september 2015 organiseren wij voor de vierde keer het NotInMyBackyard Festival. De toegang is als vanouds natuurlijk GRATIS! Wat staat er voor dit jaar op het programma? Goeie vraag!

😎


16.00 Ranja en pannenkoeken!
17.00 Sytze Schalk
18.00 Yellow Grass
19.30  Gerson Main
21.00  Paul Istance and the Magic Mumble Jumble
22.00  Beatnik DJ


16.00 Ranja en pannenkoeken!

We trappen af met overheerlijke pannenkoeken en ranja voor de kidz.

17.00 Sytze Schalk

Sytze Schalk-squareSytze Schalk is verhalenmaker, regisseur, schrijver, onderzoeker en bedenkt fictieve werelden, van idyllische dorpjes tot aan smoezelige metropolen. Als kind was hij verslaafd aan de boeken van Thea Beckmann en de wereld van Harry Potter. En het was zijn vurige wens om ooit de wijde wereld in te trekken en pokémontrainer te worden.
Hij schreef en regisseerde o.a. bij Festival Over het IJ Festival a/d Werf, De Toneelmakerij, Bouillabaisse, Firma MES, M-LAB en Generale Oost.

https://www.youtube.com/watch?v=rGoo6PYW144

18.00 Yellow Grass

Yellow GrassDe band Yellow Grass is in 2012 opgericht door Pepijn van der Burgt, Nienke Cusell en Bram Wesdorp op het Amsterdamse conservatorium.
De band bestaat nu uit 5 muzikanten. Hun muziekstijl beschrijven zij zelf als een warme mix van diverse stijlen, waarvan americana de hoofdmoot uitmaakt.
Yellow Grass kan worden vergeleken met Crosby Stills & Nash, Fleetwood Mac, Ryan Adams, Ben Howard, The Eagles, Venice, America, en Jose Gonzalez. Een warm geluid vol heimwee naar vroegere tijden, bijzondere mensen en vergeten liefdes, verweven met de muzikale bagage van vijf bijzondere muzikanten.
Zanger en gitarist Bram Wesdorp van Yellow Grass speelde eerder in de succesvolle Haagse bands So What en Neighbour Neighbour.
In 2014 bracht Yellow Grass hun eerste cd uit: ‘More than you should now’.
De release van deze cd werd opgeluisterd met een optreden op het gerenommeerde Crossing Border-festival.

https://www.youtube.com/watch?v=J91Acelwnmo

19.30 Gerson Main

Gerson MainGerson deed het afgelopen seizoen mee aan De Beste SingerSongwriter Van Nederland en behaalde daarin een finaleplek. Met zijn opvallende verschijning en dichterlijke benadering van verhaaltjes vertellen op vaak ook nog is behoorlijk dansbare muziek was hij een frisse en waardevolle vondst voor het programma. Eerder had Gerson een aandeel in o.a. de bands van Akwasi, Dio en Typhoon. Nu is hij op pad met zijn eigen ‘fanfare’ en wil hij binnen de kortste keren de wijde wereld in trekken met zijn Nederlandstalige chansons.

21.00 Paul Istance and the Magic Mumble Jumble

Paul Istance and the Magic Mumble JumblePaul Istance and the Magic Mumble Jumble is geen gewone band. In 2013 is Mumble Jumble ontstaan rond Paul Istance. Muzikanten met veelal akoestische instrumenten. Hun bandgeluid is folky, waarbij een goed liedje altijd het uitgangspunt is. Meerstemmige zang en opzwepende ritmes kenmerken deze band. Dit jaar neemt de band haar eerste cd op. Voor het optreden op NotInMyBackyard 2015 worden dansschoenen aanbevolen!

22.00 Beatnik DJ

beatnikBeatnik DJ is een vaste gast op NotInMyBackyard.

Zijn muziek is gevarieerd, melig, nooit voorspelbaar en uiteindelijk……onweerstaanbaar!

TIP! TIP! TIP! TIP! TIP!

Hou ons blog de komende weken goed in de gaten! En check ons minimaal ook uit op Twitter! Beter goed geïnformeerd dan radeloos en zoekende, ja toch?


De NIMBY 2015 poster

NIMBY-2015

Foto: David van Dam / Typografie: Marlis Zimmermann